06: O masă specială

Marcu 14:13,15
„El a trimis pe doi din ucenicii Săi, și le-a zis: Duceți-vă în cetate; acolo aveți să întâlniți un om ducând un ulcior cu apă: mergeți după el… Și are să vă arate o odaie mare de sus, așternută gata: acolo să pregătiți pentru noi.”

Această masă avea să fie o masă specială de Paște (Pessah) – ultima, pe care Isus o va servi împreună cu ucenicii Săi.

Masa de Paște (Pessah) le amintea israeliților cum i-a salvat Dumnezeu cu mulți ani în urmă. Când moartea a venit peste Egipt (unde ei erau sclavi), aceasta a trecut pe lângă casele celor care credeau în Dumnezeu. Ca semn al credinței lor, familiile israeliților au uns stâlpii ușii cu sângele unui miel. Mielul era un indicator spre Isus: spre ceea ce a făcut El mai târziu. Isus a murit în locul tău, pentru păcatul tău. I-ai mulțumit tu deja Lui astăzi că te-a salvat din păcat?

Masa de Paşte

Prietenii Domnului Isus știau că masa de Paște era un timp în care să își amintească de o salvare măreață, dar nu știau că era, de asemenea, o parte dintr-o salvare mult mai mare – planul de salvare al lui Dumnezeu pentru întreaga lume.

Știai că prima masă de Paște a avut loc când Dumnezeu i-a salvat pe Moise și pe israeliți de sclavia din Egipt? Dacă dorești să afli mai multe despre aceasta, citește Exodul 12:1-14.


Următorul.

Înapoi