Aventura indienilor

Ce aş putea să fac?

Ţinând maceta în mână, misionarul şi-a făcut drum prin junglă. În cele din urmă a ajuns în satul indian. Şeful indian l-a primit cu prietenie. Imediat, tot satul s-a adunat în jurul lui.
Misionarul a spus cu bucurie: "Dumnezeu m-a trimis la voi, ca să ştiţi cum puteţi să ajungeţi în cer.“
Şeful indian era bucuros să audă aceste veşti bune. S-a ridicat în picioare, a luat ceva şi a spus: "Şeful indian Îi dă lui Dumnezeu arcul şi săgeţile sale." Apoi el a ascultat în continuare.
Misionarul a continuat să vorbească: "Dumnezeu vă iubeşte şi vrea ca voi să veniţi la El. Dar Dumnezeu este sfânt şi păcatele voastre vă despart de El. Păcătoşii nu merg în cer.“
Acest lucru i-a întristat pe indieni. Ei au furat, au minţit şi au ucis şi le era ruşine.

“Nu fiţi trişti!", a spus misionarul. "Dumnezeu vă iubeşte, El vă va ierta păcatele.”
Bucuros să audă acest lucru, căpetenia indienilor s-a ridicat şi a adus o pătură frumos colorată.
“Căpetenia indienilor este bucuroasă că Dumnezeu îl iubeşte. Îi dăruiesc lui Dumnezeu această pătură." Apoi el a continuat să asculte.
“Dumnezeu a trimis pe singurul Său Fiu pe pământ, ca să plătească pedeapsa pentru păcatele tuturor." Dumnezeu a făcut atât de mult!
Căpetenia indienilor l-a dus pe misionar la râu, ca să-I dea lui Dumnezeu cel mai valoros lucru pe care îl avea.
“Şeful indian vrea să Îi ofere lui Dumnezeu barca lui. Acum nu mai am nimic să-I dau lui Dumnezeu.”
Misionarul a continuat să vorbească. "Isus, Fiul lui Dumnezeu, a murit pe cruce pentru vina ta. El te iubeşte. Crede în El şi vei fi iertat de păcatul tău şi vei putea merge în cer.”
Faţa şefului s-a luminat şi a spus: "Oh, ştiu ce pot să-I dau lui Dumnezeu: credinţa mea. Cred că Isus a murit pentru mine şi voi asculta de El. De acum înainte Isus va avea primul loc în viaţa mea pentru totdeauna.”
Vrei şi tu să fii fericit? Fă asta: crede în Domnul Isus şi dă-I Lui primul loc în viaţa ta.
;
  
  
  

Înapoi la început

Următorul