Cartea fără cuvinte

Vestea bună pentru tine!

Aurul ne duce cu gândul la oameni bogați. Dumnezeu este foarte bogat. El este proprietarul lumii, al soarelui, al lunii, al stelelor și al multor altor lucruri. El le-a creat, deci sunt ale Lui.
Aurul strălucitor este pur, curat. Dumnezeu este curat și sfânt. El nu a spus, nu a gândit și nu a făcut niciodată nimic rău.
El este sfânt și din acest motiv nu poate accepta păcatul în jurul Lui. Biblia spune: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul. “ (Isaia 6:3)
În Biblie citim despre locuința lui Dumnezeu, cerul. Cerul este un loc frumos, un loc unde nu este tristețe sau durere. Străzile cerului sunt din aur.
Dumnezeu doreșete ca noi oamenii, tu și eu, să locuim cu El în cer, dar avem o mare problemă…
Păcatul! Despre aceasta ne vorbește pagina neagră. Păcatul este ceea ce gândești, faci sau spui, și nu este pe placul lui Dumnezeu, de exemplu minciuna, egoismul, violența, înșelăciunea etc.
În cer nu poate intra păcatul.

Biblia spune: „toți au păcătuit“ (Romani 3:23). Asta înseamnă că și tu și eu am păcătuit.
Toți ne naștem cu dorința de a face rău. Nu a trebuit să fim învățați să fim neascultători sau să mințim.
Dumnezeu spune că păcatul trebuie pedepsit. Pedeapsa este separarea de Dumnezeu pentru totdeauna, într-un loc plin de suferință… loc numit iad. Asta mertiăm noi, tu și eu.
Dumnezeu știa că tu și eu vom păcătui. Știa că nu puteam să rezolvăm această problem singuri.
Dumnezeu ne iubește atât de mult încât L-a trimis pe Singurul Lui Fiu în lume, ca să resolve problema noastră cu păcatul.
Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, s-a născut ca un bebeluș. A crescut la fel ca tine și ca mine; însă nu a păcătuit.
El a fost dat la moarte pe cruce. A luat pedeapsa pe care noi o merităm.
Biblia spune: „Hristos a murit pentru păcatele noastre“ (1 Corinteni 15:3). Culoarea roșie ne aduce aminte de sângele vărsat pentru păcatele noastre.

După trei zile, Domnul Isus a înviat. El este astăzi viu și va fi viu pentru totdeauna.
Pagina aceasta ne amintește că putem fi curați, fără păcat, înaintea lui Dumnezeu.
Numai Domnul Isus poate face aceasta în viața ta și a mea.
Când Domnul Isus a murit pe cruce, El a fost pedepsit în locul nostru, și datorită jertfei Sale, El poate să te ierte de păcat.
Dacă într-adevăr îți pare rău că L-ai întristat pe Dumnezeu păcătuind, atunci prin credință, poți să-L rogi pe Domnul Isus să te curățească. Ai putea să Îi spui ceva de genul: Doamne Isuse, îmi pare rău că am păcătuit. Mulțumesc că ai murit pentru mine. Ajută-mă să renunț la păcatul meu și fă-mă curat înaintea lui Dumnezeu.
De asemenea primești viața veșnică, care este darul lui Dumnezeu. Biblia spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. “(Ioan 3:16)
Atunci când vezi iarba verde sau alte plante verzi, știi că în ele este viață. Când primești darul lui Dumnezeu, viața veșnică, înseamnă că viața Lui trăiește în tine. Atunci poți să-L iubești tot mai mult pe Dumnezeu și să trăiești pe placul Lui.
4 lucruri care te vor ajuta să crești ca și creștin:
1. Rugăciunea: vorbește cu Dumnezeu în fiecare zi.
2. Citirea Bibliei: citește Biblia și împlinește ce scrie în ea.
3. Mărturisirea: spune altora despre Domnul Isus.
4. Cererea de iertare: când păcătuiești, cere-ți iertare de la Dumnezeu.
Dumnezeu promite: „cu niciun chip nu te voi părăsi. “(Evrei 13:5)
Ai luat decizia de a accepta darul lui Dumnezeu? Spune-le și prietenilor tăi și spune-i și ghidului amecpenet.
;