Activitate practică de Paște

Murind pentru o nouă viață

Duminică, pe 28 Aprilie, este Duminica Floriilor și începe Săptămâna Patimilor Domnului nostru Isus. Vei afla mai multe despre asta în Calendarul de Paște, care începe pe 26 aprilie. Te așteaptă istorisiri biblice interesante, ghicitori, activități practice și multe altele. Ai motive să fii nerăbdător.

Aș vrea să te invit încă de azi la o activitate practică. Să observăm cum mor cerealele, astfel încât să poată apărea o nouă viață. Isus spune în Ioan 12:24: „Dacă bobul de grâu care care cade în pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce mult rod.“

Dintr-un bob de grâu poate crește o nouă plantă cu un spic și cu multe boabe noi în spic. Pentru ca planta nouă să ia ființă, trebuie ca bobul să fie pus în pământ și să moară. Isus compară acest lucru cu moartea și învierea Sa, prin care mulți oameni au primit în dar viața veșnică.

Fă și tu un experiment, să vezi cum semințele de grâu mor și cum începe o viață nouă. Dacă faci asta cât mai repede, poți folosi plantele mici ca iarbă pentru activitatea din calendarul de Paște. Vei afla pe pagina următoare de ce anume ai nevoie pentru asta.


Următorul