Cardurile de identitate ale Domnului Isus

Cum pot ști sigur?

„Cum pot ști sigur că totul este adevărat?”a întrebat Sarah „Poți dovedi că Domnul Isus este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu?” Atunci am întrebat-o: „Tu poți dovedi că ești Sarah?”
„Sigur, cu cartea mea de identitate!” a răspuns ea.
„Păcat că Domnul Isus nu are carte de identitate!”
Sarah nu știa că Domnul Isus are de fapt cinci cărți de identitate.

„Chiar are cinci cărți de identitate? Oare așa să fie?”
Prima carte de identitate primită de Domnul Isus a fost de la Dumnezeu. Atunci când a fost botezat, s-a auzit o voce din cer spunând: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc toată plăcerea.”
A doua carte de identitate este Biblia, deoarece toate profețiile despre Fiul lui Dumnezeu s-au împlinit în Domnul Isus.
A treia carte de identitate este învierea. El este viu. Domnul Isus are mulți martori.
Oamenii au emis a patra carte de identitate. Cei care L-au cunoscut au spus: „Cu adevărat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”
Vreau să îți arăt a cincea carte de identitate, s-a întâmplat în Cana din Galileea. Acolo avea loc o nuntă. Timp de șapte zile nuntașii au sărbătorit alături de mire și mireasă. Printre invitați era și Domnul Isus cu prietenii Lui.

Nuntașii cântau, mâncau și beau.
La un moment dat s-a constatat că nu mai era vin. Maria a fost prima care a știut despre această problemă și I-a comunicat-o Domnului Isus. Domnul Isus le-a spus slujitorilor: „Umpleți vasele cu apă.”
Domnul Isus le-a spus apoi: „Scoateți acum și aduceți nunului. ”
Nunul, după ce a gustat vinul, a fugit repede la mire și i-a spus:„ De unde ai acest vin? Nu am mai gustat așa vin bun niciodată în viața mea!”

Domnul Isus a schimbat apa într-un vin foarte gustos!
Aceasta a fost prima minune înfăptuită de El.
Minunile sunt cartea de identitate al Fiului lui Dumnezeu.
Sunt cinci cărți de identitate ale Domnului Isus.

„Pentru mine sunt destule. Eu cred în El. Dar tu?”
;

Înapoi la început

Următorul